Çanakkale, stratejik konumu, tarihi önemi ve doğal güzellikleriyle son yıllarda toprak ve arsa yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların yeni gözdesi.  Pandemiyle birlikte doğal yaşama kaçış, sakin yaşam isteği ve gelişen altyapı projeleri, Çanakkale’nin hem yatırım hem yaşam için tercih edilmesini sağlıyor.

Peki Çanakkale’de sürdürülebilir ve kârlı bir gelecek inşa etmek için toprak ve arsa yatırımında nasıl bir yol izlenmeli, nelere dikkat edilmeli? 

Çanakkale Toprak Yatırımı: Çanakkale’de Arsa Alınır mı?

Çanakkale 1915 Köprüsü inşasından sonra gayrimenkul yatırımcılarının dikkatini çeken Çanakkale, son 5 yıllık süreçte özellikle arsa yatırımı için tercih ediliyor. Çevre yollarının etrafında yer alan sanayi ve tarım alanlarının imara açılmasıyla arsa yatırımı için ciddi bir potansiyel barındıran bölgede Kaz Dağları etekleri ve yarımadaya yakın bölgeler seçiliyor. 

Son yıllarda konut fiyatları ve faizdeki büyük artışlar ev alamayan ama yatırımını değerlendirmek isteyen yatırımcıları arsa yatırımına yönlendiriyor. Ayrıca kredi çekiminde yaşanan zorluklar, deprem riski ve korkusuyla insanların yatay mimariye yönelmesi de arsa yatırımının cazibesini artırıyor. 

çanakkale satılık arsa, çanakkale bayramiç satılık arsa

çanakkale satılık arsa, çanakkale bayramiç satılık arsa

Çanakkale’den Arsa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çanakkale’de satılık arsa yatırımları yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederek orta-uzun vadede arsa yatırımından ciddi kar elde edebilir, güvenli yatırımın kapılarını aralayabilirsiniz.

Son 4 yılda arsa fiyatlarının Türkiye genelinde %530’lara varan artışını da göz önünde bulundurursak arsa yatırımının potansiyelini daha rahat anlayabiliriz.

Bu minvalde Çanakkale’de arsa almak ve yatırım getirisi elde etmek isteyen kişiler şu soruları kendisine sorabilir:

  • Çanakkale’de arsa yatırımı yapacağım bölgenin ekonomik potansiyeli var mı?
  • Arsa yatırımı yaptığım bölgenin alt ve üst yapısı hazır mı?
  • İmar durumu ve planı onaylı ve hazır mı?
  • Bölgede gelecekteki yapılaşma ve nüfus oranı nasıl şekillenecek?
  • Arsa ve çevresinde ulaşım imkanları var mı ya da olacak mı?
  • Arsanın büyüklüğü ve zemin durumu arazi üzerinde yapılaşma veya yetiştiricilik faaliyetlerine uygun mu?
  • Yatırım yapacağım arazi biyolojik çeşitlilik ve koruma kapsamında hassas bir bölgede mi yer alıyor?

Bunların haricinde satın alınacak arsanın yerinde görülmesi kaçak yapı ve işgal durumu olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir.

Ayrıca hisseli arsa satın alınırsa hissedarların ön alım hakkından vazgeçtiklerine dair noter yazısı alınması gerekiyor. İleride izale-i şuyu ve ön alım davasıyla karşılaşmamak için bu yapılmalıdır. 

Hisseli Tapu hakkında daha fazla bilgiye Değerse TV üzerinden sahip olabilirsiniz. Hisseli Tapu Nedir adlı içeriğimize göz atarak bu alanda bir otorite olan Avukat Afşin Hatipoğlu’nun videosuna erişebilirsiniz.

Neden Çanakkale Bayramiç’e Arsa Yatırımı Yapmalıyız?

Çanakkale Bayramiç, Kaz Dağları’nın eteklerinde, eski Menderes Çayı ve Vadisi tarafından kuşatılan, denizden 500 metre yükseklikte kurulu bir ilçedir. İlçenin temel geçim kaynağı tarım olmakla birlikte özellikle üzüm yetiştiriciliği ve bağcılıkla ön plana çıkıyor

çanakkale satılık arsa, çanakkale bayramiç satılık arsa

çanakkale satılık arsa, çanakkale bayramiç satılık arsa

Atıl kalan tarım arazilerinin rehabilite edilerek yeniden ekonomiye kazandırılması, verimli tarım arazileri, üzüm yetiştiriciliğine uygun iklim ve toprak koşullarıyla Çanakkale Bayramiç’te arsa yatırımı ve  yetiştiricilik yatırımı yapabilirsiniz. 

Değerse olarak odak bölgemiz olan Çanakkale’de sürdürülebilir yetiştiricilik, sürdürülebilir gelir mottosuyla oluşturduğumuz zengin portföylerimiz, yatırımcılar için çeşitli büyüklükte arazilerimiz bulunuyor. Piyasa rayici altında satın aldığınız arazilerde sürdürülebilir tarım yöntemleriyle 40-50 yıl boyunca sizlere gelir sağlayacak yetiştiricilik yatırımına adım atmak için Bayramiç’in verimli arazilerini tercih edebilirsiniz. 

 Çanakkale’ye Yatırım Yapmanın Avantajları

Çanakkale’ye yatırım yapmak beraberinde pek çok yatırım avantajını da getiriyor. Çanakkale’de  arsa yatırımı yaptığınızda sadece araziniz değerlenmez, bölgedeki pek çok tarihi, doğal ve sosyal olanaklardan da yararlanma şansınız artıyor. 

Çanakkale’de yatırım yapmanın avantajları ise şöyle sıralanabilir:

  • Başta Gelibolu Yarımadası olmak üzere Assos ve Troya antik kentleriyle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir kenttir. 
  • Yetiştiricilik, hayvancılık ve tarımsal üretim için uygun bir bölge olup üzüm, zeytin, şarap ve süt ürünleri üretimine imkan sağlıyor. 
  • Limanı, lojistik bölgeleri ve serbest ticaret kapasitesiyle sanayi ve ticarette önemli bir  yer kaplıyor. 
  • İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlere ulaşım açısından son derece yakın bir konumda bulunuyor.
  • Kaz Dağları olmak üzere denizi ve plajlarıyla eşsiz  doğal güzelliklere sahiptir.
  • Kent yaşamından kaçmak ve bağ evi kurup yetiştiricilik yapmak isteyen insanlar için arazi ve bağ evi konseptlerine sahiptir. 

Çanakkale’de Sürdürülebilir Tarım Yapabilmek: Çanakkale’de Kârlı Toprak Yatırımı Hangi Bölgeye Yapılır?

Çanakkale’de sürdürülebilir tarım faaliyetlerinde bulunmak için uygun iklim koşullarının yanı sıra yeterli tarım arazilerine de sahiptir. 

Çanakkale’deki arazilerin %49’a yakınını ormanlık ve fundalık alanlar oluştururken %33’e yakın kısmı işlenebilir arazi durumundadır. Tarım alanlarının ise %76’sı tarlalardan oluşup %10’luk kısmı zeytin alanı olarak değerlendiriliyor.

Çanakkale’de tarım için Bayramiç ve Bayramiç’e komşu merkez ilçe ön plana çıkıyor. Bayramiç’te üzüm, elma, kiraz ve çilek üretimi en yaygın üretilen tarımsal ürünlerdendir. Yetiştirilen pek çok tarımsal ürüm coğrafi işaretli olup yurtiçi ve yurtdışı pazarında satışa sunuluyor.

Organik tarım faaliyetlerinin her geçen gün arttığı Çanakkale, yakın zamanda ülkenin organik tarım konusunda merkez üssü olma yolunda ilerliyor. Çanakkale’nin geneline yayılan ekolojik köyler ve yerleşim alanlarıyla da bu tarz çalışmalar kamu ve özel sektör teşvikleriyle destekleniyor. 

Çanakkale’de Yaşanır mı?

Çanakkale gerek sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi zenginlikler gerekse gelişmiş ulaşım ağı ve büyük şehirlere yakınlığıyla yaşamak için tercih edilebilecek illerdendir. Özellikle yılın belli dönemlerinde ya da kalıcı olarak buraya yerleşmek isteyen kişiler için bağ evi konseptli yaşam alanları uygundur.

Neden Bayramiç’te Yatırım Yapmalıyız?

Bayramiç, Kaz Dağları’na komşu,  yetiştiriciliğe uygun verimli tarım arazileri ve piyasa rayici altında satın alma sunan arsalarıyla Çanakkale’de yatırım yapılabilecek ilçelerin başında geliyor.  Siz de Bayramiç’te arsa yatırımı yapmak istiyorsanız değerleme formunu doldurabilirsiniz. 

Uygun Yatırımı Yapmam için Saha Danışmanlığı Almam Gerekir mi?

Hem bütçenize hem yatırım beklentinize uygun arsayı seçebilmeniz için teknik, finansal ve hukuki alanda sizlere bütüncül hizmet sunan degerse.com’u tercih edebilirsiniz. Değerse’nin saha satış uzmanları sizin için uygun olabilecek arsaları belirledikten sonra gayrimenkul değerleme uzmanlarımız ve diğer ilgili birimler yatırım beklentinize uygun arsayı seçebilmeniz için teknik, finansal ve hukuki analizlerini yapar. Tüm süreçlerin sonunda sizler için en uygun yatırımı belirlemiş oluruz.